O výhodách minimalistického designu nové kuchyně


Máte v plánu nechat zhotovit moderní kuchyni na míru a uvažujete o minimalistickém designu? Jaké výhody vlastně tento styl přináší?

Nekradou pozornost – každá kuchyňská linka, a obecně veškerý nábytek, který je zhotovený s ozdobnými prvky, jako jsou vyfrézované drážky, zahloubení, sražené hrany, zakulacené rohy, tvarové přechody v různých křivkách atp., kradou pozornost v tom smyslu, že vás donutí zaměřit na tyto designové prvky svůj zrak. Stává se pak, že vám unikne pozornost celkové koncepce a nedokážete ji vnímat více do hloubky a užít si její krásy. U minimalistického stylu se na žádný drobný detail zaměřovat nebudete, protože tyto prvky tu zcela záměrně chybí.

moderní kuchyně

Lépe tu vynikne kombinace barev – minimalistický vzhled přímo vybízí ladit k sobě dvě a více barev a soustředit se na jejich vzájemné působení. Tím pádem se vám pak může lépe vydařit to, co byste u jiného typu kuchyní docílili jen obtížně – například snadno k sobě napasujete barvu pracovní desky a horní řady skříněk, anebo barvu všech skříněk s barvou bočnic odkládacího prostoru či jídelního stolu, a lépe se vám také bude navrhovat vůči kuchyňské lince i podlahová krytina a všechny doplňky, kam patří osvětlovací technika, stínící technika, elektrické zásuvky a vypínače atp.

minimalistický styl kuchyně

Snadný úklid – umíte si představit, kolik práce vám zabere důkladně vyčistit a vyleštit všechna kování u dvířek kuchyňské linky, jestliže napodobuje starožitný nábytek či rustikální styl? Pokud k tomu připojíte ještě úklid vaší ložnice, pracovny a obýváku, kde v drtivé většině převládá starožitný nábytek, například intarzované sekretáře, komody, čajové a karetní stolky, šatní skříně a manželské postele s baldachýnem, strávíte tu důkladným úklidem skoro celý den. V minimalisticky řešené kuchyni se žádná kování nevyskytují, tam bude čištění rovných ploch bez různých záhybů a prohlubní naprosto jednoduché a rychlé.